Training uitvoeren van ouderbijeenkomsten LOGO 3000; voor nieuwe leerkrachten en pedagogisch medewerkers

Home > Evenementen > Training uitvoeren van ouderbijeenkomsten LOGO 3000; voor nieuwe leerkrachten en pedagogisch medewerkers

Dit evenement eindigde op 29 mei 2019

  • Locatie: Rozet
    Kortestraat 16, Arnhem
  • Doelgroep: Leerkrachten vroegschool; groep 1-2, Pedagogisch Medewerkers
  • Zoekwoorden: , ,
  • Cursusdata:    |      |   
Het Ei van Columbus

Het ITTA, Kennisinstituut voor Taalontwikkeling, ontwikkelde het Ei van Columbus. Dit programma verbindt de taalontwikkeling van ouders aan die van hun kinderen.
In deze training maak je kennis met de opzet en werkwijze van de ouderbijeenkomst Het Ei van Columbus. Daarnaast gaan we oefenen met het vormgeven en uitvoeren van een ouderbijeenkomst.

Intake
Voorafgaand aan de training is er een korte online intake. Hierin inventariseren we je kennis, ervaring en leerbehoefte met betrekking tot het geven van oudercursussen. Op deze manier maken we de training op maat en sluiten we zoveel mogelijk aan bij de wensen van de deelnemers.

Eerste bijeenkomst
Je maakt kennis met Het Ei van Columbus en de opzet en werkwijze van de ouderbijeenkomsten. De kennis rondom woordenschatdidactiek en het werken met LOGO3000 wordt opgefrist, zodat alle deelnemers hetzelfde startpunt hebben om de training te vervolgen. We oefenen met het ontwikkelen van een ouderbijeenkomst, aan de hand van het vaste stramien waarmee de workshops zijn opgebouwd. Aan het einde van de eerste bijeenkomst krijg je een praktijkopdracht mee, die tijdens de tweede bijeenkomst zal worden besproken.

Tweede bijeenkomst
Tijdens de tweede bijeenkomst vindt de terugkoppeling plaats aan de hand van de praktijkopdracht. Deze bijeenkomst heeft het karakter van een intervisiebijeenkomst. Het is een moment van reflectie, waarbij ervaringen en knelpunten met betrekking tot de ontwikkeling en uitvoer van de ouderbijeenkomsten worden besproken .

inschrijving

© 2019 Stichting PAS