Maak de gewenste selectie en klik op Filter

Home > PublicatiesPublicaties >

Nieuwsbrief Stichting PAS

16 juni 2020

De nieuwsbrief is bedoeld voor alle mensen die werkzaam zijn in het Arnhem werkveld voor Kansengelijkheid en wordt uitgegeven door Stichting PAS.

Taalrijke thuisomgeving

21 januari 2020

De onderdelen van het project Taalrijke thuisomgeving zijn in een praatplaat verwerkt. Het geeft weer hoe we in Arnhem samenwerken aan een taalrijke thuisomgeving.

Arnhemse VVE monitor 2018-2019

10 december 2019

Om de kwaliteit en effectiviteit van de Voor- en Vroegschoolse Educatie (VVE) in Arnhem inzichtelijk te maken stelt Stichting PAS jaarlijks een VVE-monitor samen. Doel van de gemeente Arnhem is om met het VVE-beleid taal- en onderwijsachterstanden bij jonge kinderen voorkomen, opsporen en aanpakken.

Neveninstroomproject Arnhem 2019

29 oktober 2019

Begin 2019 heeft Stichting PAS een enquête gehouden over het neveninstroomproject nieuwkomers in Arnhem. De enquête is uitgezet onder alle Arnhemse basisscholen.

Arnhemse peuters kunnen twee uur per week extra naar opvang

19 september 2019

Vanaf nu kunnen in Arnhem alle kinderen vanaf 2 jaar wekelijks 14 uur peuteropvang krijgen. Dit was voorheen 12 uur per week.

Training Praten met (niet sprekende) peuters >> VOL

5 juni 2019

Door te praten ontwikkelt en verrijkt de taal van peuters zich. Kunnen praten is van groot belang voor een goed contact met je omgeving. Veel peuters praten vanzelf. Maar sommige peuters kunnen of doen dit niet. Hoe kun je dit toch stimuleren?

VVE basistraining Actief Betrokken [training 3; juni 2020]

3 mei 2019

Jonge kinderen leren door te spelen, te ontdekken, te onderzoeken. Pedagogisch medewerkers en leerkrachten kunnen de kinderen hierbij ondersteunen, om zo de brede ontwikkeling te stimuleren. Dit is het centrale uitgangspunt voor het VVE programma “Actief Betrokken”.

Arnhems overdrachtsformulier vastgesteld

10 april 2019

Naar aanleiding van de enquête onder gebruikers zijn er een paar kleine aanpassingen gedaan. De nieuwste versie staat op onze website!

PASsessies: webinar ‘Gelijke onderwijskansen in de stad en in kleine gemeenten’, door Ron König.

25 januari 2018

Tijdens het webinar, georganiseerd door PLATFORM Gelijke Kansen, vertelt Ron König (wethouder Onderwijs in Arnhem) over de Arnhemse aanpak voor kinderen die het risico lopen achter te blijven op school.

PASsessie: Workshop Interculturele communicatie

11 januari 2018

Op 13 februari 2019 organiseren we een PASsessie in de vorm van een workshop. In de workshop nemen we een kijkje achter de schermen van cultureel gestuurd gedrag. We gaan in op de relatie tussen cultuur en de wijze van communiceren.

2de Conferentie Kindcentra Arnhem

21 september 2016

Medewerkers van kinderopvang, basisschool, kinderwerk en sociale wijkteams werken voor en met dezelfde kinderen en ouders in de wijk. Wie is dit kind en wat heeft het nodig?