Maak de gewenste selectie en klik op Filter

Home > PublicatiesPublicaties >

Neveninstroomproject Arnhem 2019

29 oktober 2019

Begin 2019 heeft Stichting PAS een enquête gehouden over het neveninstroomproject nieuwkomers in Arnhem. De enquête is uitgezet onder alle Arnhemse basisscholen.

Arnhemse peuters kunnen twee uur per week extra naar opvang

19 september 2019

Vanaf nu kunnen in Arnhem alle kinderen vanaf 2 jaar wekelijks 14 uur peuteropvang krijgen. Dit was voorheen 12 uur per week.

Woordenwinkeltje op 4 locaties in de zomermaanden

25 juni 2019

Het Woordenwinkeltje: een mooie activiteit om taal ook in de zomermaanden te stimuleren. Willen jullie ons helpen om zoveel mogelijk ouders te bereiken?

Training Praten met (niet sprekende) peuters

5 juni 2019

Door te praten ontwikkelt en verrijkt de taal van peuters zich. Kunnen praten is van groot belang voor een goed contact met je omgeving. Veel peuters praten vanzelf. Maar sommige peuters kunnen of doen dit niet. Hoe kun je dit toch stimuleren?

Woordenwinkeltje: tip om door te geven aan ouders!

15 april 2019

Tip voor ouders! Het Woordenwinkeltje: voor ouders met kinderen van 2,5 tot circa 4 jaar. Creatief aan de slag met woorden, en met tips voor thuis.

Arnhems overdrachtsformulier vastgesteld

10 april 2019

Naar aanleiding van de enquête onder gebruikers zijn er een paar kleine aanpassingen gedaan. De nieuwste versie staat op onze website!

Boekstartcoach op het consultatiebureau

10 april 2019

Sinds januari 2019 is in de consultatiebureaus in Presikhaaf en de Omnibus wekelijks een BoekStartcoach van Rozet aanwezig.

Kikker is kikker; geef een prentenboek cadeau aan ouders!

10 april 2019

Rotary Rozendaal Veluwezoom doneert 250 exemplaren van Kikker is Kikker voor Arnhemse kinderen.

Gezocht: leerkrachten Zomerschool Arnhem 2019 (3 weken fulltime)

6 april 2019

Voor de Zomerschool zijn wij op zoek naar een enthousiaste en inspirerende leerkrachten (m/v), beschikbaar van 22 juli t/m 9 augustus. Ben jij beschikbaar? Of ken je iemand? Neem vooral contact op!

VVE basistraining Actief Betrokken [training 5; 7 mei 2019] >> VOL

29 januari 2019

Jonge kinderen leren door te spelen, te ontdekken, te onderzoeken. Pedagogisch medewerkers en leerkrachten kunnen de kinderen hierbij ondersteunen, om zo de brede ontwikkeling te stimuleren. Dit is het centrale uitgangspunt voor het VVE programma “Actief Betrokken”.

Arnhemse VVE monitor 2017-2018

5 december 2018

VVE basistraining Actief Betrokken [training 4; 13 maart 2019] >> VOL

6 november 2018

VVE basistraining Actief Betrokken [training 2; nov 2018] >> VOL

2 oktober 2018

BoekStart in de kinderopvang op de Wigwam

20 september 2018

Wigwam van Skar is één van de locaties die gestart is met BoekStart in de kinderopvang. Een medewerker van Wigwam vertelt hoe blij ze ermee zijn op de locatie.

Anderstalige prentenboeken op de Margarethaschool

20 september 2018

Onderzoek laat zien dat achterstand in de schooltaal verdwijnt wanneer de moedertaal erkend en gekoesterd wordt. Er zijn nog anderstalige prentenboeken beschikbaar!

Kwaliteit in uitvoering – professionalisering

20 september 2018

De kwaliteit van de professional is van grote invloed op het succes van de schoolloopbaan van kinderen. Daarom bieden we in Arnhem een voortdurend en samenhangend aanbod deskundigheidsbevordering.

Project Taalrijke Thuisomgeving

19 september 2018

In Arnhem wordt gewerkt aan een gezamenlijk taalnetwerk. Want we gunnen alle kinderen een taalrijke thuisomgeving.

Training Meertaligheid in de praktijk

12 juni 2018

Wil je meer weten omtrent meertaligheid en meertalig opvoeden? We praten je graag bij over de nieuwste ontwikkelingen zoals: taaldominantie, talensensibiliteit, code mixen, translanguaging.

VVE basistraining Actief Betrokken [training 1; sept 2018] >> VOL

1 juni 2018

Introductietraining VVE Arnhem voor invalkrachten [training 5] >> VOL

22 mei 2018

Introductietraining VVE Arnhem voor invalkrachten [training 3] >> VOL

22 mei 2018

Voor flexibele en vaste invalkrachten van VVE locaties organiseert Stichting PAS de introductietraining VVE. In deze introductietraining wordt specifiek aandacht besteed aan de Arnhemse VVE-aanpak.

PASsessies: webinar ‘Gelijke onderwijskansen in de stad en in kleine gemeenten’, door Ron König.

25 januari 2018

Tijdens het webinar, georganiseerd door PLATFORM Gelijke Kansen, vertelt Ron König (wethouder Onderwijs in Arnhem) over de Arnhemse aanpak voor kinderen die het risico lopen achter te blijven op school.

Samenvatting ‘Kwaliteit in kleutergroepen’ (Pre-COOL)

17 januari 2018

In 2016 verscheen het tweede basisrapport over het tweejarigencohort van het pre-COOL cohortonderzoek (Leseman & Veen).

VVE monitor 2016 – 2017

17 januari 2018

Om de kwaliteit en effectiviteit van de Voor- en Vroegschoolse Educatie (VVE) in Arnhem inzichtelijk te maken stelt Stichting PAS jaarlijks een VVE-monitor samen. Doel van de gemeente Arnhem is een voorschools aanbod voor alle doelgroeppeuters in Arnhem.