Maak de gewenste selectie en klik op Filter

Home > Nieuws > ArchivesBerichten >

Nieuw onderwijsresultatenmodel

27 juni 2019

Vanaf 2020/2021 gaat de inspectie haar oordeel over de basisvaardigheden baseren op de referentieniveaus voor taal en rekenen. Die referentieniveaus geven aan wat leerlingen moeten kennen en kunnen.

De Staat van het Onderwijs 2019

15 april 2019

Het nieuwe jaarverslag van de inspectie De Staat van het Onderwijs is afgelopen woensdag gepresenteerd en overhandigd aan de ministers OCW.

Werkgroep doorgaande lijn in de Laar Oost

15 april 2019

Op verzoek van verschillende partners in de Laar Oost is PAS betrokken bij het verstevigen van de doorgaande lijn.

VVE DigiBeter

11 april 2019

Met een mooie stimuleringssubsidie kwaliteit VVE van de gemeente Arnhem is een impuls gegeven aan de inzet van ICT toepassingen in de VVE praktijk.

Jubileum! 10e keer Zomerschool Arnhem

11 april 2019

De Zomerschool voor leerlingen van groep 7 en 8 vindt plaats van 22 juli t/m 9 augustus op het Olympus College. Dit jaar voor de tiende keer. De vacatures voor leerkrachten staan op de website van Stichting PAS.

Arnhems overdrachtsformulier vastgesteld

10 april 2019

Naar aanleiding van de enquête onder gebruikers zijn er een paar kleine aanpassingen gedaan. De nieuwste versie staat op onze website!

Vanaf 2021 geen kleutertoetsen meer

10 april 2019

In het regeerakkoord is afgesproken dat scholen in het leerlingvolgsysteem voor kleuters geen gebruik meer kunnen maken van schoolse LVS-toetsen.

Gezocht: leerkrachten Zomerschool Arnhem 2019 (3 weken fulltime)

6 april 2019

Voor de Zomerschool zijn wij op zoek naar een enthousiaste en inspirerende leerkrachten (m/v), beschikbaar van 22 juli t/m 9 augustus. Ben jij beschikbaar? Of ken je iemand? Neem vooral contact op!

Intervisie voor leerkrachten en pedagogisch medewerkers die ouderbijeenkomsten LOGO 3000 uitvoeren

20 maart 2019

Het ITTA verzorgt twee intervisiebijeenkomsten waarin leerkrachten en pedagogisch medewerkers kennismaken met recente ontwikkelingen rondom taal en ouderbetrokkenheid.

PASconferentie 2019: SamenWerken aan Kansengelijkheid

19 februari 2019

De jaarlijkse conferentie van Stichting PAS is een onmisbare bijeenkomst voor alle professionals en vrijwilligers uit het Arnhemse werkveld kansengelijkheid. Jij komt toch ook?!

Zomerschool Arnhem

31 januari 2019

Op de Zomerschool werken we aan taal, lezen en rekenen en worden de leerlingen voorbereid op het voortgezet onderwijs. Daarnaast is er aandacht voor sport, kunst, cultuur, techniek, theater, dans, ICT, Engels, etc. Op vrijdag gaan we op excursie.

Arnhemse VVE monitor 2017-2018

5 december 2018

Ongelijkheid in het onderwijs van kinderen in rijke landen

14 november 2018

UNICEF vergeleek de ongelijkheid in het onderwijs in 41 rijke landen.

Kwaliteit in uitvoering – professionalisering

20 september 2018

De kwaliteit van de professional is van grote invloed op het succes van de schoolloopbaan van kinderen. Daarom bieden we in Arnhem een voortdurend en samenhangend aanbod deskundigheidsbevordering.

Arnhemse toetskalender 2018-2019

12 juni 2018

Jaarlijks stelt Stichting Pas, op verzoek van de 3 schoolbesturen, de toetskalender voor het komende schooljaar op.

Zomerschool Arnhem 2018

24 april 2018

Deze zomer vindt alweer de negende editie plaats van de Zomerschool Arnhem. En na de succesvolle eerste editie van vorig jaar, organiseren we ook dit jaar weer de VVE zomerschool.

Van de logopedisten

24 april 2018

Naast de bekende activiteiten van de logopedisten, geven zij ook diverse trainingen.

Samen voor taal in Arnhem

13 maart 2018

Een taalrijke omgeving is een omgeving waarin praten en boeken een belangrijke rol spelen. Helaas groeien in Arnhem niet alle kinderen op in zo’n omgeving. Dat is jammer omdat dit gevolgen heeft op de lange termijn. In deze folder staan Arnhemse activiteiten beschreven gericht op een sterkere taalontwikkeling.

PASsessies: webinar ‘Gelijke onderwijskansen in de stad en in kleine gemeenten’, door Ron König.

25 januari 2018

Tijdens het webinar, georganiseerd door PLATFORM Gelijke Kansen, vertelt Ron König (wethouder Onderwijs in Arnhem) over de Arnhemse aanpak voor kinderen die het risico lopen achter te blijven op school.

Samenvatting ‘Kwaliteit in kleutergroepen’ (Pre-COOL)

17 januari 2018

In 2016 verscheen het tweede basisrapport over het tweejarigencohort van het pre-COOL cohortonderzoek (Leseman & Veen).

VVE monitor 2016 – 2017

17 januari 2018

Om de kwaliteit en effectiviteit van de Voor- en Vroegschoolse Educatie (VVE) in Arnhem inzichtelijk te maken stelt Stichting PAS jaarlijks een VVE-monitor samen. Doel van de gemeente Arnhem is een voorschools aanbod voor alle doelgroeppeuters in Arnhem.

Folder Schoolcontactwerk in Arnhem

15 januari 2018

Doel van het schoolcontactwerk is om het contact tussen ouders, school en leerling te verbeteren en op die manier een bijdrage te leveren aan de optimale ontplooiing van leerlingen uit de doelgroep.

PASsessie: Workshop Interculturele communicatie

11 januari 2018

Op 13 februari 2019 organiseren we een PASsessie in de vorm van een workshop. In de workshop nemen we een kijkje achter de schermen van cultureel gestuurd gedrag. We gaan in op de relatie tussen cultuur en de wijze van communiceren.

PAS organiseert !

10 december 2017

De komende maanden staan er weer een paar mooie bijeenkomsten op het programma voor het Arnhemse werkveld kansengelijkheid. Reserveer alvast in uw agenda!