Maak de gewenste selectie en klik op Filter

Home > Nieuws > ArchivesBerichten >

VVE Zomerschool voor kind en ouder – een zomer vol taal!

27 juni 2019

Deze zomer vindt op maar liefst 17 locaties in Arnhem de VVE Zomerschool plaats. De VVE Zomerschool biedt tijdens de lange zomervakantie een stimulerende en taalrijke omgeving voor peuters en kleuters.

update project Passende Kinderopvang

15 april 2019

Regelmatig houden wij u op de hoogte over het project Passende Kinderopvang.

Monitor ‘Samenwerken met ouders’

15 april 2019

Eens per twee jaar bekijken we hoe de stand van zaken is in Arnhem wat betreft de samenwerking met ouders in VVE. Na de meivakantie gaan we de lijsten weer uitsturen naar de OAB-scholen en de VVE-intensieflocaties.

Werkgroep doorgaande lijn in de Laar Oost

15 april 2019

Op verzoek van verschillende partners in de Laar Oost is PAS betrokken bij het verstevigen van de doorgaande lijn.

PAS werkt samen met ROC RijnIJssel

15 april 2019

ROC Rijn IJssel en Stichting PAS hebben opnieuw de handen ineen geslagen. PAS verzorgt workshops in het VVE-keuzedeel van de PW3 opleiding.

Arnhems overdrachtsformulier vastgesteld

10 april 2019

Naar aanleiding van de enquête onder gebruikers zijn er een paar kleine aanpassingen gedaan. De nieuwste versie staat op onze website!

BoekStart in de kinderopvang

10 april 2019

Zeven nieuwe locaties hebben zich gemeld als BoekStartlocaties. Er is nog ruimte voor vijf locaties. Meer weten? Op donderdag 20 juni is er een managersbijeenkomst in Rozet.

Gezocht: leerkrachten Zomerschool Arnhem 2019 (3 weken fulltime)

6 april 2019

Voor de Zomerschool zijn wij op zoek naar een enthousiaste en inspirerende leerkrachten (m/v), beschikbaar van 22 juli t/m 9 augustus. Ben jij beschikbaar? Of ken je iemand? Neem vooral contact op!

Arnhemse VVE monitor 2017-2018

5 december 2018

Ongelijkheid in het onderwijs van kinderen in rijke landen

14 november 2018

UNICEF vergeleek de ongelijkheid in het onderwijs in 41 rijke landen.

BoekStart in de kinderopvang op de Wigwam

20 september 2018

Wigwam van Skar is één van de locaties die gestart is met BoekStart in de kinderopvang. Een medewerker van Wigwam vertelt hoe blij ze ermee zijn op de locatie.

Anderstalige prentenboeken op de Margarethaschool

20 september 2018

Onderzoek laat zien dat achterstand in de schooltaal verdwijnt wanneer de moedertaal erkend en gekoesterd wordt. Er zijn nog anderstalige prentenboeken beschikbaar!

Kwaliteit in uitvoering – professionalisering

20 september 2018

De kwaliteit van de professional is van grote invloed op het succes van de schoolloopbaan van kinderen. Daarom bieden we in Arnhem een voortdurend en samenhangend aanbod deskundigheidsbevordering.

Project Taalrijke Thuisomgeving

19 september 2018

In Arnhem wordt gewerkt aan een gezamenlijk taalnetwerk. Want we gunnen alle kinderen een taalrijke thuisomgeving.

Update project Passende kinderopvang

19 september 2018

Via deze nieuwsbrief kunt u de voortgang volgen van het project Passende Kinderopvang.

Turks prentenboek bij Partou, locatie Emily Brontesingel

24 april 2018

Ouderbetrokkenheid: PAS regelde anderstalige prentenboeken. Bij Partou las een Turske moeder een Turks prentenboek voor

Van de logopedisten

24 april 2018

Naast de bekende activiteiten van de logopedisten, geven zij ook diverse trainingen.

Preventieve logopedie in de VVE

24 april 2018

Preventieve logopedie in de VVE: wat doen onze PAS logopedisten allemaal? Lees meer in de folder.

PASsessies: webinar ‘Gelijke onderwijskansen in de stad en in kleine gemeenten’, door Ron König.

25 januari 2018

Tijdens het webinar, georganiseerd door PLATFORM Gelijke Kansen, vertelt Ron König (wethouder Onderwijs in Arnhem) over de Arnhemse aanpak voor kinderen die het risico lopen achter te blijven op school.

Samenvatting ‘Kwaliteit in kleutergroepen’ (Pre-COOL)

17 januari 2018

In 2016 verscheen het tweede basisrapport over het tweejarigencohort van het pre-COOL cohortonderzoek (Leseman & Veen).

VVE monitor 2016 – 2017

17 januari 2018

Om de kwaliteit en effectiviteit van de Voor- en Vroegschoolse Educatie (VVE) in Arnhem inzichtelijk te maken stelt Stichting PAS jaarlijks een VVE-monitor samen. Doel van de gemeente Arnhem is een voorschools aanbod voor alle doelgroeppeuters in Arnhem.

Besluit basisvoorwaarden kwaliteit voorschoolse educatie gewijzigd

5 december 2017

Op een aantal onderdelen is het Besluit gewijzigd. O.a. de taaleis en de eisen voor het pedagogisch beleidsplan en het opleidingsplan zijn aangescherpt.

Educatief partnerschap op De Spil

5 december 2017

In kindcentrum de Spil (deelgebied Malburgen) staat educatief partnerschap hoog in het vaandel.

Update project Passende kinderopvang

4 december 2017