Maak de gewenste selectie en klik op Filter

Home > Nieuws > ArchivesBerichten >

Op de kinderopvang

16 april 2020

Verslag van onze coaches Passende Kinderopvang.

Mondmotoriek en schatzoeken

15 april 2020

Verslag van onze logopedisten.

VVE Zomerschool: een taalrijke zomer voor peuters en kleuters

12 maart 2020

Ook deze zomer organiseren we in Arnhem weer een VVE zomeraanbod, met een programma waar aandacht is voor taalontwikkeling, beweging en buitenspel.

Samenwerken met ouders; pilot VVE-afspraak

12 maart 2020

Bij de consultatiebureaus in Presikhaaf en in Klarendal zijn we een pilot gestart met de VVE-afspraak.

Hannah Azmi vertelt over haar ervaringen met de All in One pc

11 maart 2020

Vanuit het project VVE DigiTaal ontvingen alle VVE locaties een All in One PC. Hannah Azmi, werkzaam bij Skar Wereldkwartier vertelt over haar ervaringen met de pc.

Spel aan Huis helpt gezinnen beter te spelen

10 maart 2020

Spel aan Huis is een laagdrempelige voorziening voor gezinnen met jonge kinderen in Arnhem.

Update VoorleesExpress

10 maart 2020

Doordat steeds bekender wordt hoe waardevol de inzet van de VoorleesExpress is, worden er meer kinderen aangemeld. Dus er zijn nog steeds vrijwilligers nodig!

Gezocht: leerkrachten Zomerschool Arnhem 2020 (3 weken fulltime)

20 februari 2020

Voor de Zomerschool Arnhem zijn wij op zoek naar een enthousiaste en inspirerende leerkrachten (m/v), beschikbaar van 27 juli t/m 14 augustus. Ben jij beschikbaar? Of ken je iemand? Neem vooral contact op!

Taalrijke thuisomgeving

21 januari 2020

De onderdelen van het project Taalrijke thuisomgeving zijn in een praatplaat verwerkt. Het geeft weer hoe we in Arnhem samenwerken aan een taalrijke thuisomgeving.

Project Taalrijke thuisomgeving

16 december 2019

Van de onderdelen van het project Taalrijke thuisomgeving is een praatplaat gemaakt; een mooi overzicht van alle activiteiten in de stad.

Monitor Samenwerken met ouders 2018-2019

13 december 2019

Voor de vierde keer heeft Stichting PAS met de VVE-locaties samen de ouderbetrokkenheid binnen de VVE onderzocht.

Monitor Samenwerken met ouders 2018-2019

11 december 2019

Arnhemse VVE monitor 2018 – 2019

10 december 2019

De Arnhemse VVE monitor 2018 – 2019 is uit!

Arnhemse VVE monitor 2018-2019

10 december 2019

Om de kwaliteit en effectiviteit van de Voor- en Vroegschoolse Educatie (VVE) in Arnhem inzichtelijk te maken stelt Stichting PAS jaarlijks een VVE-monitor samen. Doel van de gemeente Arnhem is om met het VVE-beleid taal- en onderwijsachterstanden bij jonge kinderen voorkomen, opsporen en aanpakken.

Arnhemse peuters kunnen twee uur per week extra naar opvang

19 september 2019

Vanaf nu kunnen in Arnhem alle kinderen vanaf 2 jaar wekelijks 14 uur peuteropvang krijgen. Dit was voorheen 12 uur per week.

Arnhems overdrachtsformulier vastgesteld

10 april 2019

Naar aanleiding van de enquête onder gebruikers zijn er een paar kleine aanpassingen gedaan. De nieuwste versie staat op onze website!

Arnhemse VVE monitor 2017-2018

5 december 2018

Preventieve logopedie in de VVE

24 april 2018

Preventieve logopedie in de VVE: wat doen onze PAS logopedisten allemaal? Lees meer in de folder.

PASsessies: webinar ‘Gelijke onderwijskansen in de stad en in kleine gemeenten’, door Ron König.

25 januari 2018

Tijdens het webinar, georganiseerd door PLATFORM Gelijke Kansen, vertelt Ron König (wethouder Onderwijs in Arnhem) over de Arnhemse aanpak voor kinderen die het risico lopen achter te blijven op school.

Samenvatting ‘Kwaliteit in kleutergroepen’ (Pre-COOL)

17 januari 2018

In 2016 verscheen het tweede basisrapport over het tweejarigencohort van het pre-COOL cohortonderzoek (Leseman & Veen).

VVE monitor 2016 – 2017

17 januari 2018

Om de kwaliteit en effectiviteit van de Voor- en Vroegschoolse Educatie (VVE) in Arnhem inzichtelijk te maken stelt Stichting PAS jaarlijks een VVE-monitor samen. Doel van de gemeente Arnhem is een voorschools aanbod voor alle doelgroeppeuters in Arnhem.

Nieuwsbrief Stichting PAS

20 april 2017

De nieuwsbrief is bedoeld voor alle mensen die werkzaam zijn in het Arnhem werkveld voor Kansengelijkheid en wordt uitgegeven door Stichting PAS.

Kindcentra 2020 omarmt advies Taskforce

19 april 2017

Tijd om door te pakken in de samenwerking tussen onderwijs en kinderopvang. Onder die titel presenteerde de taskforce samenwerking onderwijs en kinderopvang op 27 maart zijn advies over samenwerking tussen onderwijs en kinderopvang.

Presentatie Onderzoek Ouderbetrokkenheid

10 mei 2016

Op 6 juni 2016 vindt een presentatie plaats van de resultaten uit het onderzoek over Ouderbetrokkenheid.