Zomerschool (groep 7 en 8) en Zomerschool VVE

Verlengde leertijd

Home > Zomerschool (groep 7 en 8) en Zomerschool VVE
“Ik zou willen dat het hele jaar zo leuk is als de Zomerschool”
een deelnemer
FACEBOOKVIDEOCLIPFOTO COMPILATIEINSTAGRAM

Zomerschool Arnhem 2020

De Zomerschool Arnhem voor leerlingen van groep 7/8 (en een paar leerlingen van groep 6)  is succesvol verlopen. De capaciteit was dit jaar verdubbeld: maar liefst 160 leerlingen bezochten de Zomerschool op de locaties De Spil en de Werf.

Doelen van de Zomerschool:

• het onderwijsniveau op peil houden gedurende de zomervakantie
  • hiaten op taal- en rekengebied verkleinen
  • bevorderen van de doorgaande lijn PO-VO
  • bevorderen van de sociaal emotionele ontwikkeling

Het lesprogramma van de Zomerschool bestond uit drie themaweken

• klimaat en biotoop
  • ondernemen
  • communicatie

Evaluatie Zomerschool 2020

Hier vind je de evaluatie van de Zomerschool Arnhem 2020.

Volg de socials voor volgend jaar

Volg jij onze Facebook en instagram pagina’s al? Daar informeren we je in het voorjaar over de Zomerschool 2021.

Zomerschool VVE

Dit jaar organiseerden we samen met de kinderopvangorganisaties voor het derde jaar een zomerschool voor peuters en kleuters met een programma waar aandacht is voor taalontwikkeling, beweging en buitenspel.

Continuïteit in taalstimulering voor kinderen met een (risico op) taal/ontwikkelingsachterstand en kinderen die thuis weinig (Nederlandse) taalervaringen opdoen is van belang. Met name tijdens de lange zomervakantie is aanbieden van een taalrijke leeromgeving zinvol. De Zomerschool voor peuters en kleuters biedt deze rijke leeromgeving. Een belangrijk onderdeel is dat de Zomerschool de ouders bij het programma betrekt.

De Zomerschool VVE is er voor peuters en kleuters tussen 3 en 5 jaar. Een groep bestaat uit minimaal 8 en maximaal 16 kinderen. Per groep zijn er twee begeleiders en een vrijwilliger aanwezig.

Hier lees je de evaluatie van de Zomerschool VVE 2020.

Laten we contact houden

IMPRESSIE!

Terugblik op de Zomerschool 2020. Het was weer warm!

Meer informatie?