Een kijkje bij locatie ‘De Overkant’

17 juni 2021
Home > Nieuws > VVE > Een kijkje bij locatie ‘De Overkant’

Gelukkig voor onze peuters en hun ouders zijn we de afgelopen maanden gewoon open gebleven. Ook tijdens de voorjaarsvakantie en een week meivakantie. De animo tijdens deze weken was vrij groot.

Helaas zijn onze live ouder-kind workshops nog niet van start gegaan. Ouders maken deel uit van een speciale app-groep en krijgen maandelijks materiaal uitgedeeld. Input kan een actueel onderwerp zijn of kan horen bij ons thema! Sinds niet al te lange tijd zijn de gymlessen buiten gestart. Dit is een tussenoplossing. Zelf kunnen wij niet wachten tot we weer binnen mogen gymmen gezien het weer, een divers en groter materiaalaanbod en de duidelijke structuur voor onze peuters.

We werken samen met boekstart, eens in de zoveel tijd krijgen wij een aanvulling op onze boekenkast. Lezen is een vast, dagelijks terugkerend onderdeel van ons programma.

Het welbevinden en betrokkenheid van de kinderen vinden wij erg belangrijk. We werken aan de hand van thema’s en LOGO3000. Ook doen we veel aan sensomotorische activiteiten, zoals zand, water, klei, stro (scheerschuim ijsjes maken) maar mogen ze bijvoorbeeld ook zelf fruit snijden.  Wij spelen in op de dagelijkse beleving van de peuters  en we gaan op pad als de personele bezetting dit toe laat.

Door: Marian en Sharon van locatie de Overkant (Skar)

© 2024 Stichting PAS