Stichting PAS  
 

Nieuwsbrief juni 2019
Online versie

Ieder kind verdient een mooie toekomst, een rijke ontwikkelcarrière helpt daarbij. Voor sommige kinderen is dat niet vanzelfsprekend. Juist voor die kinderen willen we het perspectief vergroten. Wij zetten ons in voor kansengelijkheid en geloven in de kracht van samenwerken.


Stad
image
VVE Zomerschool voor kind en ouder – een zomer vol taal!
Deze zomer vindt op maar liefst 17 locaties in Arnhem de VVE Zomerschool plaats. De VVE Zomerschool biedt tijdens de lange zomervakantie een stimulerende en taalrijke omgeving voor peuters en kleuters.
Lees meer...
 
image
Zomergroet
PAS wenst je een zonnige zomer!
Lees meer...
 
image
Professionaliseringsaanbod 2019 – 2020
We blijven investeren in opleiding en ontwikkeling van de Arnhemse professionals. Het professionaliseringsaanbod voor 2019 - 2020 vind je op onze website.
Lees meer...
 
image
Woordenwinkeltje op 4 locaties in de zomermaanden
Het Woordenwinkeltje: een mooie activiteit om taal ook in de zomermaanden te stimuleren. Willen jullie helpen om zoveel mogelijk ouders te bereiken?
Lees meer...
 

Land
image
Nieuw onderwijsresultatenmodel
Vanaf 2020/2021 gaat de inspectie haar oordeel over de basisvaardigheden baseren op de referentieniveaus voor taal en rekenen. Die referentieniveaus geven aan wat leerlingen moeten kennen en kunnen.
Lees meer...
 

Agenda

22-07-2019
Zomerschool Arnhem
Op de Zomerschool werken we aan taal, lezen en rekenen en worden de leerlingen voorbereid op het voortgezet onderwijs. Daarnaast is er aandacht voor sport, kunst, cultuur, techniek, theater, dans, ICT, Engels, etc. Op vrijdag gaan we op excursie.
26-08-2019
Taaltraining en -toets 3F taalniveau (lezen en spreken/luisteren)
In deze training worden de kennis en vaardigheden op de onderdelen lezen en spreken/luisteren opgefrist. Deze worden aansluitend getoetst door UvA Talen. Wanneer het vereiste 3F niveau behaald is, ben je gecertificeerd om op een VVE groep te werken.
03-09-2019
VVE basistraining Actief Betrokken [training 1; sept 2019]
Jonge kinderen leren door te spelen, te ontdekken, te onderzoeken. Pedagogisch medewerkers en leerkrachten kunnen de kinderen hierbij ondersteunen, om zo de brede ontwikkeling te stimuleren. Dit is het centrale uitgangspunt voor het VVE programma “Actief Betrokken”.
11-09-2019
Introductietraining VVE Arnhem voor invalkrachten [training 1]
Voor flexibele en vaste invalkrachten van VVE locaties organiseert Stichting PAS de introductietraining VVE. In deze introductietraining wordt specifiek aandacht besteed aan de Arnhemse VVE-aanpak.