Maak de gewenste selectie en klik op Filter

Home > EvenementenEvenementen >

VVE basistraining Actief Betrokken [training 2; febr 2020]

21 oktober 2019

Jonge kinderen leren door te spelen, te ontdekken, te onderzoeken. Pedagogisch medewerkers en leerkrachten kunnen de kinderen hierbij ondersteunen, om zo de brede ontwikkeling te stimuleren. Dit is het centrale uitgangspunt voor het VVE programma “Actief Betrokken”.

Arnhemse peuters kunnen twee uur per week extra naar opvang

19 september 2019

Vanaf nu kunnen in Arnhem alle kinderen vanaf 2 jaar wekelijks 14 uur peuteropvang krijgen. Dit was voorheen 12 uur per week.

Update project Passende Kinderopvang

19 september 2019

Regelmatig houden wij u op de hoogte over het project Passende Kinderopvang.

Taaltraining en -toets 3F taalniveau >> VOL

3 september 2019

In deze training worden de kennis en vaardigheden op de onderdelen Lezen en Spreken/luisteren opgefrist. Deze worden aansluitend getoetst door UvA Talen. Wanneer het vereiste 3F niveau behaald is, ben je gecertificeerd om op een VVE groep te werken.

VVE Zomerschool voor kind en ouder – een zomer vol taal!

27 juni 2019

Deze zomer vindt op maar liefst 17 locaties in Arnhem de VVE Zomerschool plaats. De VVE Zomerschool biedt tijdens de lange zomervakantie een stimulerende en taalrijke omgeving voor peuters en kleuters.

Woordenwinkeltje op 4 locaties in de zomermaanden

25 juni 2019

Het Woordenwinkeltje: een mooie activiteit om taal ook in de zomermaanden te stimuleren. Willen jullie ons helpen om zoveel mogelijk ouders te bereiken?

Training Praten met (niet sprekende) peuters

5 juni 2019

Door te praten ontwikkelt en verrijkt de taal van peuters zich. Kunnen praten is van groot belang voor een goed contact met je omgeving. Veel peuters praten vanzelf. Maar sommige peuters kunnen of doen dit niet. Hoe kun je dit toch stimuleren?

Verdiepingscursus Omgaan met meertaligheid

4 juni 2019

Aan de hand van casuïstiek gaan we in op meertaligheidsvraagstukken in het dagelijks werk. Basiskennis over meertaligheid is vereist voor het volgen van deze training.

VVE basistraining Actief Betrokken [training 1; sept 2019]

16 mei 2019

update project Passende Kinderopvang

15 april 2019

Regelmatig houden wij u op de hoogte over het project Passende Kinderopvang.

Monitor ‘Samenwerken met ouders’

15 april 2019

Eens per twee jaar bekijken we hoe de stand van zaken is in Arnhem wat betreft de samenwerking met ouders in VVE. Na de meivakantie gaan we de lijsten weer uitsturen naar de OAB-scholen en de VVE-intensieflocaties.

Woordenwinkeltje: tip om door te geven aan ouders!

15 april 2019

Tip voor ouders! Het Woordenwinkeltje: voor ouders met kinderen van 2,5 tot circa 4 jaar. Creatief aan de slag met woorden, en met tips voor thuis.

Werkgroep doorgaande lijn in de Laar Oost

15 april 2019

Op verzoek van verschillende partners in de Laar Oost is PAS betrokken bij het verstevigen van de doorgaande lijn.

PAS werkt samen met ROC RijnIJssel

15 april 2019

ROC Rijn IJssel en Stichting PAS hebben opnieuw de handen ineen geslagen. PAS verzorgt workshops in het VVE-keuzedeel van de PW3 opleiding.

VVE DigiBeter

11 april 2019

Met een mooie stimuleringssubsidie kwaliteit VVE van de gemeente Arnhem is een impuls gegeven aan de inzet van ICT toepassingen in de VVE praktijk.

Arnhems overdrachtsformulier vastgesteld

10 april 2019

Naar aanleiding van de enquête onder gebruikers zijn er een paar kleine aanpassingen gedaan. De nieuwste versie staat op onze website!

BoekStart in de kinderopvang

10 april 2019

Zeven nieuwe locaties hebben zich gemeld als BoekStartlocaties. Er is nog ruimte voor vijf locaties. Meer weten? Op donderdag 20 juni is er een managersbijeenkomst in Rozet.

Boekstartcoach op het consultatiebureau

10 april 2019

Sinds januari 2019 is in de consultatiebureaus in Presikhaaf en de Omnibus wekelijks een BoekStartcoach van Rozet aanwezig.

Kikker is kikker; geef een prentenboek cadeau aan ouders!

10 april 2019

Rotary Rozendaal Veluwezoom doneert 250 exemplaren van Kikker is Kikker voor Arnhemse kinderen.

Gezocht: leerkrachten Zomerschool Arnhem 2019 (3 weken fulltime)

6 april 2019

Voor de Zomerschool zijn wij op zoek naar een enthousiaste en inspirerende leerkrachten (m/v), beschikbaar van 22 juli t/m 9 augustus. Ben jij beschikbaar? Of ken je iemand? Neem vooral contact op!

PASconferentie 2019: SamenWerken aan Kansengelijkheid

19 februari 2019

De jaarlijkse conferentie van Stichting PAS is een onmisbare bijeenkomst voor alle professionals en vrijwilligers uit het Arnhemse werkveld kansengelijkheid. Jij komt toch ook?!

Arnhemse VVE monitor 2017-2018

5 december 2018

Om de kwaliteit en effectiviteit van de Voor- en Vroegschoolse Educatie (VVE) in Arnhem inzichtelijk te maken stelt Stichting PAS jaarlijks een VVE-monitor samen.

BoekStart in de kinderopvang op de Wigwam

20 september 2018

Wigwam van Skar is één van de locaties die gestart is met BoekStart in de kinderopvang. Een medewerker van Wigwam vertelt hoe blij ze ermee zijn op de locatie.

Anderstalige prentenboeken op de Margarethaschool

20 september 2018

Onderzoek laat zien dat achterstand in de schooltaal verdwijnt wanneer de moedertaal erkend en gekoesterd wordt. Er zijn nog anderstalige prentenboeken beschikbaar!