Maak de gewenste selectie en klik op Filter

Home > Nieuws > ArchivesBerichten >

Een zomers aanbod: Zomerscholen en TaalSpelgroepen

29 juni 2020

In de zomervakantie organiseren we, in samenwerking met Arnhemse partners, maarliefst drie activiteiten voor drie verschillende leeftijdsgroepen.

Update VoorleesExpress

29 juni 2020

Na de zomervakantie starten er weer nieuwe voorleestrajecten. Help jij mee om eventuele extra opgelopen achterstand aan te pakken?! Meld een gezin aan bij de VoorleesExpress!

Spel aan Huis in de coronaperiode

29 juni 2020

De speelsessies van Spel aan Huis liggen helaas ook stil in de corona-periode. Gelukkig zijn er alternatieven.

Nieuwsbrief Stichting PAS

16 juni 2020

De nieuwsbrief is bedoeld voor alle mensen die werkzaam zijn in het Arnhem werkveld voor Kansengelijkheid en wordt uitgegeven door Stichting PAS.

Overzicht VVE-locaties 2020

16 juni 2020

Hier vind je het overzicht van alle Arnhemse VVE locaties.

Op de kinderopvang

16 april 2020

Verslag van onze coaches Passende Kinderopvang.

Mondmotoriek en schatzoeken

15 april 2020

Verslag van onze logopedisten.

VVE Zomerschool: een taalrijke zomer voor peuters en kleuters

12 maart 2020

Ook deze zomer organiseren we in Arnhem weer een VVE zomeraanbod, met een programma waar aandacht is voor taalontwikkeling, beweging en buitenspel.

Samenwerken met ouders; pilot VVE-afspraak

12 maart 2020

Bij de consultatiebureaus in Presikhaaf en in Klarendal zijn we een pilot gestart met de VVE-afspraak.

Hannah Azmi vertelt over haar ervaringen met de All in One pc

11 maart 2020

Vanuit het project VVE DigiTaal ontvingen alle VVE locaties een All in One PC. Hannah Azmi, werkzaam bij Skar Wereldkwartier vertelt over haar ervaringen met de pc.

Spel aan Huis helpt gezinnen beter te spelen

10 maart 2020

Spel aan Huis is een laagdrempelige voorziening voor gezinnen met jonge kinderen in Arnhem.

Update VoorleesExpress

10 maart 2020

Doordat steeds bekender wordt hoe waardevol de inzet van de VoorleesExpress is, worden er meer kinderen aangemeld. Dus er zijn nog steeds vrijwilligers nodig!

PASconferentie 2020 VVE: doen wat werkt!

19 februari 2020

De jaarlijkse conferentie van Stichting PAS is een onmisbare bijeenkomst voor alle professionals en vrijwilligers uit het Arnhemse werkveld kansengelijkheid. Jij komt toch ook?!

Taalrijke thuisomgeving

21 januari 2020

De onderdelen van het project Taalrijke thuisomgeving zijn in een praatplaat verwerkt. Het geeft weer hoe we in Arnhem samenwerken aan een taalrijke thuisomgeving.

Project Taalrijke thuisomgeving

16 december 2019

Van de onderdelen van het project Taalrijke thuisomgeving is een praatplaat gemaakt; een mooi overzicht van alle activiteiten in de stad.

Monitor Samenwerken met ouders 2018-2019

13 december 2019

Voor de vierde keer heeft Stichting PAS met de VVE-locaties samen de ouderbetrokkenheid binnen de VVE onderzocht.

Monitor Samenwerken met ouders 2018-2019

11 december 2019

Arnhemse VVE monitor 2018 – 2019

10 december 2019

De Arnhemse VVE monitor 2018 – 2019 is uit!

Arnhemse VVE monitor 2018-2019

10 december 2019

Om de kwaliteit en effectiviteit van de Voor- en Vroegschoolse Educatie (VVE) in Arnhem inzichtelijk te maken stelt Stichting PAS jaarlijks een VVE-monitor samen. Doel van de gemeente Arnhem is om met het VVE-beleid taal- en onderwijsachterstanden bij jonge kinderen voorkomen, opsporen en aanpakken.

Arnhemse peuters kunnen twee uur per week extra naar opvang

19 september 2019

Vanaf nu kunnen in Arnhem alle kinderen vanaf 2 jaar wekelijks 14 uur peuteropvang krijgen. Dit was voorheen 12 uur per week.

Taaltraining en -toets 3F taalniveau >> VOL

3 september 2019

In deze training worden de kennis en vaardigheden op de onderdelen Lezen en Spreken/luisteren opgefrist. Deze worden aansluitend getoetst door UvA Talen. Wanneer het vereiste 3F niveau behaald is, ben je gecertificeerd om op een VVE groep te werken.

Training Praten met (niet sprekende) peuters >> VOL

5 juni 2019

Door te praten ontwikkelt en verrijkt de taal van peuters zich. Kunnen praten is van groot belang voor een goed contact met je omgeving. Veel peuters praten vanzelf. Maar sommige peuters kunnen of doen dit niet. Hoe kun je dit toch stimuleren?

VVE basistraining Actief Betrokken [training 2; febr 2020]

2 mei 2019

Jonge kinderen leren door te spelen, te ontdekken, te onderzoeken. Pedagogisch medewerkers en leerkrachten kunnen de kinderen hierbij ondersteunen, om zo de brede ontwikkeling te stimuleren. Dit is het centrale uitgangspunt voor het VVE programma “Actief Betrokken”.

VVE basistraining Actief Betrokken [training 1; sept 2019]

1 mei 2019