Maak de gewenste selectie en klik op Filter

Home > EvenementenEvenementen >

Training Praten met (niet sprekende) peuters [training 2]

5 juni 2019

Door te praten ontwikkelt en verrijkt de taal van peuters zich. Kunnen praten is van groot belang voor een goed contact met je omgeving. Veel peuters praten vanzelf. Maar sommige peuters kunnen of doen dit niet. Hoe kun je dit toch stimuleren?

Training Praten met (niet sprekende) peuters [training 1]

5 juni 2019

Training Meertaligheid in de praktijk

4 juni 2019

Op de werkvloer werk je soms met kinderen en ouders met een anderstalige of meertalige achtergrond. Tijdens de training gaan we in op de verschillende manieren van meertalig opvoeden.

Verdiepingscursus Omgaan met meertaligheid

4 juni 2019

Aan de hand van casuïstiek gaan we in op meertaligheidsvraagstukken in het dagelijks werk.

VVE basistraining Actief Betrokken [training 1; sept 2019]

16 mei 2019

Jonge kinderen leren door te spelen, te ontdekken, te onderzoeken. Pedagogisch medewerkers en leerkrachten kunnen de kinderen hierbij ondersteunen, om zo de brede ontwikkeling te stimuleren. Dit is het centrale uitgangspunt voor het VVE programma “Actief Betrokken”.

Introductietraining VVE Arnhem voor invalkrachten [training 2]

16 mei 2019

Voor flexibele en vaste invalkrachten van VVE locaties organiseert Stichting PAS de introductietraining VVE. In deze introductietraining wordt specifiek aandacht besteed aan de Arnhemse VVE-aanpak.

update project Passende Kinderopvang

15 april 2019

Regelmatig houden wij u op de hoogte over het project Passende Kinderopvang.

Monitor ‘Samenwerken met ouders’

15 april 2019

Eens per twee jaar bekijken we hoe de stand van zaken is in Arnhem wat betreft de samenwerking met ouders in VVE. Na de meivakantie gaan we de lijsten weer uitsturen naar de OAB-scholen en de VVE-intensieflocaties.

Woordenwinkeltje: tip om door te geven aan ouders!

15 april 2019

Tip voor ouders! Het Woordenwinkeltje: voor ouders met kinderen van 2,5 tot circa 4 jaar. Creatief aan de slag met woorden, en met tips voor thuis.

Werkgroep doorgaande lijn in de Laar Oost

15 april 2019

Op verzoek van verschillende partners in de Laar Oost is PAS betrokken bij het verstevigen van de doorgaande lijn.

PAS werkt samen met ROC RijnIJssel

15 april 2019

ROC Rijn IJssel en Stichting PAS hebben opnieuw de handen ineen geslagen. PAS verzorgt workshops in het VVE-keuzedeel van de PW3 opleiding.

VVE DigiBeter

11 april 2019

Met een mooie stimuleringssubsidie kwaliteit VVE van de gemeente Arnhem is een impuls gegeven aan de inzet van ICT toepassingen in de VVE praktijk.

Arnhems overdrachtsformulier vastgesteld

10 april 2019

Naar aanleiding van de enquête onder gebruikers zijn er een paar kleine aanpassingen gedaan. De nieuwste versie staat op onze website!

BoekStart in de kinderopvang

10 april 2019

Zeven nieuwe locaties hebben zich gemeld als BoekStartlocaties. Er is nog ruimte voor vijf locaties. Meer weten? Op donderdag 20 juni is er een managersbijeenkomst in Rozet.

Boekstartcoach op het consultatiebureau

10 april 2019

Sinds januari 2019 is in de consultatiebureaus in Presikhaaf en de Omnibus wekelijks een BoekStartcoach van Rozet aanwezig.

Kikker is kikker; geef een prentenboek cadeau aan ouders!

10 april 2019

Rotary Rozendaal Veluwezoom doneert 250 exemplaren van Kikker is Kikker voor Arnhemse kinderen.

Gezocht: leerkrachten Zomerschool Arnhem 2019 (3 weken fulltime)

6 april 2019

Voor de Zomerschool zijn wij op zoek naar een enthousiaste en inspirerende leerkrachten (m/v), beschikbaar van 22 juli t/m 9 augustus. Ben jij beschikbaar? Of ken je iemand? Neem vooral contact op!

PASconferentie 2019: SamenWerken aan Kansengelijkheid

19 februari 2019

De jaarlijkse conferentie van Stichting PAS is een onmisbare bijeenkomst voor alle professionals en vrijwilligers uit het Arnhemse werkveld kansengelijkheid. Jij komt toch ook?!

Arnhemse VVE monitor 2017-2018

5 december 2018

Om de kwaliteit en effectiviteit van de Voor- en Vroegschoolse Educatie (VVE) in Arnhem inzichtelijk te maken stelt Stichting PAS jaarlijks een VVE-monitor samen.

BoekStart in de kinderopvang op de Wigwam

20 september 2018

Wigwam van Skar is één van de locaties die gestart is met BoekStart in de kinderopvang. Een medewerker van Wigwam vertelt hoe blij ze ermee zijn op de locatie.

Anderstalige prentenboeken op de Margarethaschool

20 september 2018

Onderzoek laat zien dat achterstand in de schooltaal verdwijnt wanneer de moedertaal erkend en gekoesterd wordt. Er zijn nog anderstalige prentenboeken beschikbaar!

Kwaliteit in uitvoering – professionalisering

20 september 2018

De kwaliteit van de professional is van grote invloed op het succes van de schoolloopbaan van kinderen. Daarom bieden we in Arnhem een voortdurend en samenhangend aanbod deskundigheidsbevordering.

Project Taalrijke Thuisomgeving

19 september 2018

In Arnhem wordt gewerkt aan een gezamenlijk taalnetwerk. Want we gunnen alle kinderen een taalrijke thuisomgeving.

Update project Passende kinderopvang

19 september 2018

Via deze nieuwsbrief kunt u de voortgang volgen van het project Passende Kinderopvang.